Vyhledávání:
Jazykové verze:
ČeskyRuskyEnglishEsperanto
Hlavní menu:
Rychlé odkazy:

JÍDELNÍČEK

Jako organizátoři jsme pro účastníky připravili překvapení v podobě veganského (pozn. vegetariánská strava s vyloučením mléčných produktů a vajec) stravování, přestože to bylo organizačně velmi náročné. V horské chatě Valmont neměli s takovou stravou zkušenosti, proto jsme si museli sehnat kuchaře a vstupní suroviny. Obojí se nám povedlo nad očekávání.

"Podivuhodná a neobyčejná byla naše strava! Každé nové jídlo bylo výsledkem velikého mistrovství našeho kuchaře ze Slovenska – Viliama! Veškeré jídlo bylo veganské, kromě toho byly mnohé saláty připraveny zbylin, které rostly přímo vedle horské chaty (pampelišky, kopřiva…)!" Oljesa Sinčuk

"Dalším důležitým činitelem pro společnou vyladěnost byla naše strava. Viliam, účastník za Slovenskou republiku, byl zároveň i naším dvorním kuchařem – kouzelníkem a na přání organizátorů nám připravoval veganské a někdy i vitariánské (pozn. tepelně neupravované ovoce a zelenina) bašty. Navíc vařil z domácích potravin, což znamenalo, že jsme brzy pocítili blahodárné pročištění našich organizmů (i nosem)."
Jonáš Koukl

Za spolupráci na sestavení jídelníčku děkujeme panu Jaroslavu Škvařilovi z České společnosti pro výživu a vegetariánství (http://csvv.cz).

 

Den Snídaně Oběd Večeře
So - 25. 4. kukuřičná kaše boršč zeleninové rizoto s tofu, salát (kedluben, okurek…)
Ne - 26. 4. jablkový salát (citrón, zázvor, sušené meruňky, vlašské ořechy), ovesná kaše s hrozinkamy mrkvový salát s čínským zelím, rajčatová polévka s pohankou, fazolový guláš a jáhly salát z červeného kyselého zelí
Po - 27. 4. jablkový salát (skořice, lískové ořechy), kukuričná kaše se švestkami salát s červeným zelím,  česneková polévka s bramborami, čočka na kyselo, jáhlové kuličky rajčatovo-okurkový salát, pohanka se slunečnicí
Út - 28. 4. jarní zelenina, hrachová pomazánka, sezamový chleba brokolicový salát (jablko, citrón, salátové koření, panenský olivový olej), mrkvová polévka, celerové karbenátky, bramborová kaše salát z čínského zelí a červené papriky, vegetariánský šleh (klaso klobása, sezam, len, cibule, pórek…)
St - 29. 4. jablkový salát (sušené meruňky, zázvor, citrón…), pohanková kaše s hrozinkami rajčatovo-okurkový salát, kopřivová polévka, „Tatarský biftek“ z pšenice, jáhly salát z červeného zelí + sedmikráska, „Granáterský pochod“,  kvašáky
Čt - 30. 4. ovocný salát (jablko, pomeranč, hrozinka, vlašské ořechy, badyán, citrón), „Luční kuličky“

pampeliškový salát  + sedmikráska, mrkvová polévka,

pohanka se slunečnicí + petržel

zeleninový salát, semínková směs
Pá - 1. 5.

ovocný salát (jablko, kiwi, citrón…),

čočková pomazánka,

chléb, jarní zelenina, naklíčená čočka

ZLÍN – vegetarianská restaurace HAMI cuketovo-okurkový salát, fazolová polévka, „Tofu po Zahorácku“,   polenta (knedlíky)
So - 2. 5. műsly, melta řepový salát sekřenem, houbová polévka s pórkem, „Střapačky + celerky“ „Gaspačo“, čočkové klíčky, „Šoulet“, květákový salát
Ne - 3. 5. rýžová kaše s meruňkami a mákem hotel OGAR hotel OGAR
* * * * * * * * * * * *

 

Nabídka této sekce:
Na začátek stránky